syracuse

Italia ligger i middelhavsregionen i Sør-Europa. Landet består av en halvøy og de to store øyene Sicilia og Sardinia, som begge er velkjente turistdestinasjoner. Landet bruker Euro som sin valuta da det er en del av EU. Milano er velkjent som et mote mekka, men er også Italias finanssenter. Det er mye historie og kultur i en så gammel nasjon som Italia, Roma, som er hovedstaden, var f.eks. et knutepunkt i oldtidens Romerriket. Landet er dekket av fjellområder, det mest kjente av dem er selvsagt Alpene. Men Italia er så mye mer enn det, de har alt fra gode jordbruksområder til rikt og mangfoldig dyre- og planteliv. Italia er en av de mest folkerike landene i Europa.

Et kulturhistorisk land

Som nevnt er Alpene en stor severdighet, særlig for de som er glad i vinteraktiviteter som alpinski. Videre er Roma, Firenze og Venezia blant verdens mest besøkte turistmål da de byr på et yrende kulturliv og subtropisk klima. Man skal heller ikke glemme at Italia er et av få land som er kjent for sin vulkanaktivitet, Vesuv er den eneste vulkanen som fortsatt regnes som aktiv. Italia har har opp igjennom årene spilt en viktig rolle i europeisk kulturhistorie på områder som arkitektur, kunst, litteratur, musikk og film. Dette gjør det til et land med veldig mange interessante steder å utforske, både for å berike sin egen kulturinteresse og for å oppdage nye interesser.

Leiebil i Italia

Med leiebil Italia kommer du deg ganske langt og får sett veldig mye på relativt kort tid. Du kan kjøre langs de kjente og store innsjøene Gardasjøen eller Comosjøen. Eller tilbakelegge enda flere mil med å utforske provinsen Syd-Tirol som byr på en rik gastronomisk opplevelse samt en spektakulær utsikt over fjellandskapet. Italia er virkelig et land hvor det er verdt å få meg seg småbyene.

Opplev en landlig bistro omringet av vinranker hvor du får servert hjemmelaget pasta. Her kan vi anbefale å fly til den største byen du er interessert i å oppdage for så å leie bil for å utforske området rundt eller kjøre til neste by. Det er nemlig hele 11 direkteruter med fly til Italia fra Norge. Vi kan også anbefale å sammenligne priser på nettet før du velger hvilket selskap du vil leie fra. Det finnes alltid kollektivtrafikk fra flyplassen til sentrum, men det bør heller ikke være et problem å leie bil fra flyplassen om dere måtte ønske det. Du vil finne både internasjonale og nasjonale selskaper for bilutleie i Italia.

cinqueterreTrafikkultur i Italia

Vi vil anbefale å tegne full forsikring på leiebilen, men italiensk trafikkultur er ikke så galt som det kanskje er beryktet for. Hvis du kjører konservativt og er en ellers årvåken sjåfør bør det gå helt greit. Det du bør passe deg for er meget trange gater, da det fort kan oppstå riper og skraper på bilen på grunn av disse og fordi de italienske sjåførene kanskje ikke er så nøye på det – noe bilutleierne er.

Viktige severdigheter

Man kan ikke dra til Italia, uansett hvilken by, bygd eller øy man ender opp ved uten å spise (masse) gelato! Italia er kjent for å ha et hav av smaker på iskremen sin og dens konsistens og gastronomiske opplevelse er ikke til å unnvære. Utenom de byene som allerede er nevnt er ”Cinque Terre” også en stor severdighet i Italia. Det er en ansamling av fem meget sjarmerende småbyer i nordvest hvor du kan vandre til fots fra by til by.

Øyene Sardinia og Sicilia

Øyene Sardinia og Sicilia er også til å anbefale på det sterkeste, spesielt om du er ute etter en noe mer avslappet badeferie i slående naturomgivelser. Det er også mulig å ta båt fra øy til øy. Italia er virkelig landet hvor man kan la sin indre romantiker blomstre. Flere attraksjoner har en romantisk atmosfære samtidig som de er verdt å få med seg før de muligens forsvinner.

Eldre kultur

Vi kan anbefale å oppleve en beroligende gondoltur i Venezia (før det synker), å se tårnet i Pisa (før det faller), og utforske historiske Pompeii (før det forvitrer). Besøk også gjerne vingårder og smak på nydelig vin på vingårder som Valpolicella og Amarone. Og du – ikke glem å prøv en Tiramisu til dessert!