thorn-forbrukslan

Thorn kan tilby forbrukslån i tillegg til sine andre tjenester. Helt siden 1970 har Thorn Finans hjulpet nordmenn med finansiering. Veien har gått fra å leie ut hvite – og brunevarer til at de i dag også tilbyr gode forbrukslån. I tillegg til sine egne låneprodukter samarbeider Thorn også med andre aktører på markedet.

Forbrukslån fra Thorn

Thorn kan tilby flere typer forbrukslån. Trygglån, Pauselån og PrivatLån Pluss. Lånene er like når det gjelder vilkår for lånetilslag, men har ulike ordninger for maksimal lånesum og enkelte andre ting. Det kan derfor være smart å sjekke ut alle tre lånene før du bestemmer deg for hvilket du skal søke. Alle tre lånene er usikrede lån, som betyr at du ikke stiller pant for lånesummen.

PrivatLån Pluss

Dette er et forbrukslån hvor du kan låne fra kr 10 000 og opp til kr 100 000. Du kan betale ned lånet så raskt du vil, men maksimal nedbetalingstid er 72 måneder (6 år). Renten vil variere utfra kredittsjekken Thorn foretar, men effektiv rente ligger pr i dag mellom 14,80% og 28,96%.

Pauselån

Pauselån har samme maksimale nedbetalingstid som PrivatLån Pluss, og lånesummene er også like (mellom kr 10 000 og kr 100 000). Forskjellen ligger i tilbakebetalingsordningen. Har du dette lånet kan du få pause i nedbetalingen. Det vil si at du ber om betalingsfri måned. Det er mulig å få 2 betalingsfrie måneder over lånets løpetid. Vær oppmerksom på at dette må avtales en måned i forkant. Forbrukslån med pause er gebyrfritt og årlig effektiv rente ligger mellom 15,52% og 29,83%.

Trygglån

Et Trygglån gir deg lånesummer fra kr 10 000 og opp til kr 50 000. Maksimal nedbetalingstid er på 60 måneder (5 år). Høyeste effektive rente er noe høyere enn de andre to låneproduktene, men med kortere nedbetalingstid har det ofte liten betydning. Årlig effektiv rente ligger i dag mellom 16,37% og 30,39%.

Forbrukslån fra Thorn krever kredittvurdering

Det er flere grunner til at Thorn kredittvurderer deg. I første omgang for å se om din privatøkonomi tåler lånet du søker om. Ingen er tjent med at du kommer i betalingsvansker. Samtidig er denne vurderingen påkrevd via banklovgivningen i Norge. En annen årsak til denne sjekken er å fastsette hvilken rentesats du skal tilbys. Resultatet fra en kredittsjekk er en såkalt kredittscore. Får du en god kredittscore vil du få tilbud om en lav rente. Kredittsjekken vil også avsløre om du har aktive betalingsanmerkninger. Har du det må du regne med avslag på søknaden om forbrukslån.

Slik søker du

Forbrukslån fra Thorn er enkle å søke på, og svaret har du raskt. Alle lånene finner du på Thorn Privat Finans nettside. Gå inn på det lånet du vil søke på og fyll inn skjemaet. Allerede etter en time vil du få svar pr telefon eller på e-post. Bruk av Bank ID til signering av låneavtalen gjør at det også går raskt å få pengene på konto, ofte samme dag. Ønsker du ikke benytte bank ID sender Thorn låneavtalen til deg i posten.